Въпроси и отговори

1. Как да поръчам ? 
- използвайте формата за контакт, елате на място в магазина или ни посетете в офиса на фирмата.
2. Какъв е срокът за изпълнение? За колко време се изпълнява приета поръчка?
- Различен. Срока за изпълнение на поръчката зависи от нейното количество и сложност, както и от натовареността ни в самия ден. Попитайте нашите консултанти при приемане на вашата поръчка и ще се постараем да я изпълним във възможно най-краткия срокр най-често 2-3 работни дни.
3. Не съм от  София. Може ли по куриер да ми изпратите отпечатаните фотографии, канава, рамки или рекламните материали?
- Да! Работим с ЛЕО, ЕКОНТ, но може да ги изпратим  и с друга куриерска фирма, която Вие посочите.
4. Как да заплатя? 
- На място в магазина, в офиса, по банков път или с наложен платеж.
5. Разполагам с готови файлове, дизайн/проект, мога ли да ги изпратя и как? 
- Да, разбира се! Ако разполагате с подготвени файлове, проект/дизайн, моля изпратете ги през сайт за трансфер, например www.tranz.it и оставете координати за обратна връзка. Ще Ви потвърдим, дали файловете са получени или се налагат корекции.
6. Какви са изискванията за печат? Дали съм си подготвил файловете както трябва? Не мога да си оразмеря файловете?
-Препоръките ни, за да се използва максимално ефективно наличната при нас техника – файл TIFF или JPG, цветово пространство RGB или CMYK с дълбочина 8 или 16 бита; резолюция – 180 dpi минимум; 360 dpi оптимално; прикрепен ICC профил; отсъствие на слоеве, ефекти, желателно е файловете с JPG компресия да бъдат записани с максимално качество. Предлагаме помощ и консултация на място в нашия магазин или офис, но с предварителна заявка.
8. Искам да разбера дали това което виждам на моя монитор е същото, което ще се отпечата?
Ако на мониторът, с който работите е направена цветова калибрация на работното ви място би трябвало да виждате коректно цветовете. При това условие очакваният от Вас резултат ще се получи. Работим с калибрирани монитори от най-висок клас. Също така може да се направи предварително екранна визуализация на вашия файл с ICC профил на избраната от вас медия във Photoshop – така наречения Soft Proof.
9. Кога е необходим ламинат?
-Ламинатът защитава изображението от надраскване и агресивно влияние на влага и слънце. Гланцовият и най-вече матовият ламинат променят в известна степен изображението, например черния цвят, но използването на ламинат е компромис при визуализацията с цел да се постигне искана функционалност на продукта – например изложби на обществени места, олекотяване на продукта и др.